måndag 17 januari 2011

tematrio - feelgood

Lyrans Noblesser utmanar med en ny trio - denna gång ska jag fundera över feelgood genren. Jag tolkar det som att det är lättsmälta underhållningsromaner som lämnar en på gott humör... Mina tips är:
1. En dag av David Nicholls var hösten bladvändare. Den har hyllats av både bloggare och recensenter och det är den värd. En rapp och humorfylld berättelse som två personers väg mot vuxenheten. Mycket igenkänning, fniss och några tårar!
2. Juliet Naked är en härlig samtidsskröna av Nick Hornby som driver hejdlöst med allt och alla som har ett så uppslukande intresse så att det t o m hindrar oss från att leva livet. Nörderi, musik, samlande och åldersnoja i skön förening.
3. Damernas detektivbyrå, läsningen av hela serien får betraktas som en konstant feelgood känsla. Det finns inget som inte Mma Ramotse kan lösa med hjälp av en kopp bushtea och det långsamma berättartempot smittar av sig på läsaren. Mycket relaxat. Alexander McCall Smith har ju skrivit flera serier med lugnt feelgoodtempo men min favorit är den om damerna i Botswana - måbralitteratur när den är som bäst!

1 kommentar:

  1. Roligt att läsa om dina favoriter. MaRamotse är skyldig till mina höga kostnader för roiboste, men det förlåter jag henne.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!