fredag 11 februari 2011

klok som en uggla

De sötaste små ugglor som någonsin skådats hängande på ett snöre...

"Och om någon vet någonting
om nånting", sa Nalle, "så är det Ugglan,
som vet en hel del om en hel del"

ur: Nalle Puh och hans vänner, AA Milne

En fröken kan, precis som Ugglan, få för sig att hon kan det mesta, särskilt när det gäller att stava till tisdag. Idag är det inte tisdag men väl fredag. Det kan jag stava till: FREDAG!
3 kommentarer:

 1. Jag blir en aning avundsjuk på dig som har läslov till veckan...Men om en lite vecka är det min tur. Har börjat förbereda bokhögen jag ska ta itu med då.
  Imorse läste jag i UNT om en spännande författarinna från Nigeria, Chimamanda Ngozi Adichie, och tänkte omedelbart på dig som är intresserad av afrikansk litteratur. Har du läst henne? Hon har skrivit "En halv gul sol" och "Det där som nästan kväver dig"(som dagens recension handlade om).

  SvaraRadera
 2. Ja ja men! Jag har läst både novellerna och de båda romanerna - du kan läsa om dem här på bloggen om du vill. Jag tycker mycket om dem alla tre, En halv gul sol handlar om Biafrakriget och Lila hibiskus om en ung flicka som frigör sig från sin despotiske far. Alla tre är mycket läsvärda...

  SvaraRadera
 3. PS. Några inlägg tidigare i veckan har jag skrivit om novellerna och där finns det länkar att klicka på om du inte har lust att söka runt...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!