torsdag 17 februari 2011

tävling som jag skulle vilja vinna!

Från det femtonde distriket är en novellsamling skriven av den kanadensiska författarinnan Mavis Gallant. I flera recensioner som jag läst har novellerna jämförts med Alice Munros och är det sant så är detta en novellsamling som jag vill äga. Tur att enbokcirkelföralla lottar ut den så att jag kanske har turen med mig och vinner!

2 kommentarer:

  1. Jag har precis läst ut Det femtonde distriktet för en dagstidnings räkning. Om du tycker om Alice Munro är det risk att du blir besviken. Av någon konstig anledning jämförs dessa båda författare som om de skriver lika, men jag tyckte inte det. Tvärtom. Munro fokuserar på människorna och Gallant på miljön. Novellerna är fragmentariska och väcker mer frågor om vad som händer än man får svar. Fina miljö- och atmosfärbeskrivningar, men dialog och karaktärer hamnar i skymundan. Kanske att det speglar det kaos som kriget och strax efter freden orsakade?

    SvaraRadera
  2. Så spännande att läsa - finns din recension på nätet?
    Jag gillade Munro mycket för enkelheten, vardagligheten som berättar om det stora i det lilla. Miljöerna hos henne förstärker det enkla, lite sträva tycker jag. Jag får helt enkelt läsa Gallant och se vad jag tycker, om jag nu vinner. Biblotekskön var lång!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!