tisdag 2 april 2019

sagor utan slut - en samling börjor ...

Sagor utan slut 1 av Jan-Erik Ullström är en sådan där bok som jag tänker mig passar bättre för vuxna än för barn, det är nämligen en bok full av det vi skolans värld kallar börjor. Det är en bok full av sagor med skiftande miljöer, karaktärer och tydliga problem som behöver lösas. Så ska den då kittla fantasin när barnet, eller klassen, ska hitta på resten av berättelsen. Vad händer sedan?

Många barn har svårt att komma igång med en berättelse och det gäller särskilt för dem som har svårt att få till det där som kallas fantasi. De elever jag känner skulle nog inte välja att läsa en bok där man inte får reda på slutet men som lärare så tänker jag att det finns många användningsområden för texterna. Bilderna är gjorda av olika illustratörer och några av dem är mycket vackra, andra kanske inte lika lyckade och just det kan kanske också inpirera till att eleverna själva skall illustrera. Ett samtal om hur en illustration skall vara för att tillföra till texten är på sin plats. När jag läser igenom den här boken så känns den något spretig, troligen är det bilderna som bidrar.

Nu ska jag välja ut en eller ett par börjor och använda den i min undervisning. Återkommer med liten rapport om hur det faktiskt blev ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!