onsdag 3 december 2014

känslan av död - fjärde dejten med Ruth

Kan ni tänka er känslan när man ätit för många praliner? De är var och en så otroligt goda men så svullar man i sig och då blir det plötsligt stopp. Så var det lite för mig med Elly Griffiths fjärde bok om arkeologen Ruth. Att lyssna på mer än 40 timmar ljudbok på mindre än en vecka blev lite väl bra, oavsett hur smaklig boken faktiskt är ...

Känslan av död  är det Halloween och på grevskapets lilla museum skall en kista från 1300-talet öppnas. Ruth Galloway är naturligtvis inbjuden som expert på gamla skelett. När hon kommer till museet så hittar hon intendenten död bredvid kistan innehållande en biskop, polisen kopplas in och än en gång möts Ruth och kommissarie Nelson kring ett mysterium som behöver lösas.

Elly Griffiths har i sina deckare hittat en skön blandning mellan underfundig, typisk brittisk humor, deckargåtor som ska lösas och privatliv som ska levas. Ruths dotter är nu drygt ett år och livet som ensam mamma börjar hitta sin form, tyvärr så får Kate inte träffa sin pappa och Ruth funderar på hur det kommer att påverka henne. Våldsamma och dramatiska vändningar både i fallet och i privatlivet gör att Ruth krasst konstaterar att inget är enkelt, inget är givet.

Jag ska absolut lyssna vidare. Men inte direkt. Nu blir det lite annat emellan ...

Lagom är bäst.


2 kommentarer:

  1. Gillar hennes böcker skarpt, men jag förstår att lagom är bäst ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som tur är så finns inte nästa på Storytel ännu, annars hade jag nog inte kunnat hålla mig :-)

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!