tisdag 20 januari 2015

dödsstigen - dansk polisroman

Alldeles nyligen kom Sara Blaedels tredje bok på svenska: Dödsstigen ut i pocket på svenska och i veckan hamnade den i min ljudspelare. 
Nu får man ställa frågan: Hur mycket kan en enskild polis och hennes vänner råka ut för innan det blir en smula löjligt? Louise Rick är just tillbakakommen efter en sjukskrivning, sviterna efter det förra fallet var svåra, när hon blir tilldelad fallet med en försvunnen femtonåring. Sökandet leder henne tillbaka till sin barn- och ungdomsbygd, in i gänget där hennes ungdomskärlek en gång var medlem. Samtidigt har hennes vän, journalisten Camilla, flyttat med sin tonårsson till ett gods i trakten. I skogen runt godset finns en ek som används för asablot och på vägen till eken går dödsstigen, längs den ligger flickkyrkogården. Snart är de alla invecklade i fallet med den försvunne Sune och privatlivet blandas med fallet på ett sätt som blir lite för mycket. 

Det handlar om sekteristiska sammanslutningar, lojalitet och mycket bråd död. Ska jag ge ett omdöme så menar jag att det är en medioker polisdeckare med extra allt. Det hade egentligen inte behövts allt det där extra, grundhistorien med förankring i asatrons seder, den försvunne pojken och hans familj hade räckt gott. 

4 kommentarer:

 1. Var på biblioteket idag, lånade bl a denna, det ska bli spännande o se vad jag tycker

  Kusin A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du berätta, vad du tyckte alltså :-) Har du läst de tidigare?

   Radera
 2. Har läst fyra, var ett tag sedan, vill minnas att de var ganska bra

  Kusin A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kag tyckte nog om de tidigare bättre än den här.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!