fredag 14 september 2012

bokmässenedräkning: Göran Rosenberg

En av de människor som jag gärna lyssnar till är journalisten Göran Rosenberg. På bokmässan har han ett digert program där han naturligtvis kommer att berätta om sin självbiografiska resa Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz, en bok som tipsat om flera gånger här på bloggen. Särskilt intressant är den att samläsa med Lizzie Dorons romaner som också handlar om det där svåra att sluta vara överlevande och bli fortlevare. Rosenberg är också mycket engagerad i de politiska frågorna i mellanöstern och därför tänker jag mig att lyssna till ett samtal om sionismens bakgrund och framtid.

Drömmen om ett eget land
fredag 28 sep kl. 12:00 - 12:45

1898 for en judisk delegation till Palestina. I ett telegram rapporterade de: ”Bruden är vacker men har redan en man.” Detta betydde att det var ett vackert land, men att ett folk redan levde där. Mellanösternkännaren Ingmar Karlsson, tidigare ambassadör och generalkonsul, beskriver i Bruden är vacker men har redan en man hur en sionistisk rörelse växte fram och blev en uttalad ideologi. Han talar med journalisten och författaren Göran Rosenberg om sionismen igår och idag och om tänkbara framtidsscenarier för Israel, Palestina och de människor som lever där.
Medverkande:
Ingmar Karlsson, Göran Rosenberg
Plats:
K1
Arrangör:
Wahlström & Widstrand- bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! - 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!