onsdag 12 september 2012

färgspaning i den lila butikenRusade genom stan för att köpa ett par svarta byxor till mässan, ni vet att svart är liksom måstefärgen om man vill verka kulturell. Olyckligtvis råkade turen passera den lila butiken och där fick de spejande ögonen syn på en ny (?) trend. Färgade kanter på sidorna. På Hello Kitty måste dö var kanterna förstås döskallesvarta och på Oranges are nor the Only Fruit passande orange. I mitten av högen ligger Även tystnaden har ett slut med alldeles vita kanter. Jag vet inte ännu vad jag ska tycka om det här, är jag på väg att bli som Jonas Hallberg och tycka att det var bättre förr?

PS. I rent studiesyfte fick jag ju inhandla några böcker också så att jag kan se om läsupplevelsen skiljer sig beroende på vilken färg kanten har. Helt logiskt eller hur?

8 kommentarer:

 1. Har böcker av Scarlett Thomas med kolsvarta sidkanter, men vet inte vem som var först, eller när. Tycker det är ganska coolt. Är alltså inte Jonas Hallberg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig var det nytt nu men jag tycker det är sådär. Kantfärgen smyger sig i på sidorna och det blir liksom smutsigt... Nja, jag är skeptisk!

   Radera
 2. Jag har också noterat de färgade kanterna. Tycker det är rätt snyggt, men den där smutsiga känslan runt varje sida när man väl öppat boken är ett klart minus. Jag är på god väg mot Jonas Hallberg, tror jag ... :)

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen bra att du köpte några titlar i studiesyfte. Läsningen måste tas på allvar!

  SvaraRadera
 4. Mycket logiskt, Kitty och Apelsinerna är bra böcker :-)

  SvaraRadera
 5. Det finns alltid en logisk förklaring till att köpa böcker :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!