söndag 27 oktober 2013

oväntat möte med Kim och Cindy

- Den här utställningen måste ni se, den lämnar ingen likgiltig eller oberörd, sa Kim Thúy till mig och Linda när vi stötte ihop utanför ingången till Cindy Shermans Untitled Horrors. 

Så rätt hon hade Kim, könsroller och sexualitet, liv och död, äkta och konstgjort och väldigt störande bilder. Omskakande och upprörande och på gränsen till äcklad lämnade jag utställningshallarna.

Med Kim Thúy däremot finns där inget att bli upprörd av. Hon var vänlig och artig och på ett sprudlande humör trots att timmen var kväll. När hon fick klart för sig att vi hört henne också i Göteborg och att det var Linda som skrivit om besöket i Litteraturmagazinet så frågade hon henne det som kommer att bli ett bevingat ord:
- How many hamsters have you got running inside that head?
 Kim, i sin vackra Marimekkoklänning, slog huvudet på spiken. Visst har Linda en och annan hamster energiskt kutande där, hellre det än fladdermöss eller?

Bats in the attic eller en och annan hamster. Trötta gick vi genom en vacker stad i skymning och väl på tåget var vi litteraturlyckliga.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Det verkar som att du och Linda har haft en givande dag i Stockholm.
  Med hamstrar på loftet (för det har du säkert också) - inte undra på att ni var trötta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt roligt att de lockat världsförfattare, extra kul blir det när man läst dem. Inte riktigt Louisianaklass i Stockholm men nästan.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!