tisdag 29 oktober 2013

novellvågsrunda

Sorgligt eftersatt har mina sammanfattningar av novellvågen på bokbloggarhavet blivit det senaste. Sedan jag tog en sväng senast så har ju faktiskt en novellist fått världens finaste litteraturpris, hög tid att ta en runda hos alla deltagande bloggar!

Böcker emellan har läst indiskt, Erika och ytterligare 20 stycken bloggisar facebookcirklar om Brinnande livet, Bokmal 73 går på novellskrivarkurs och Sincerely Johanna ska bokcirkla om Samarbete med fluga. Vänner emellan av Amos Oz skriver både jag själv och Bloggbohemen om och café de la nouvelle ordnade en novellfika för att stödja världens barn. Om noveller från Grönland skriver Feministbiblioteket och litteraturkvalster och småtankar fyndade novellixer på mässan. Bubblare i novellvågen är Ugglan och boken som startat ett novelltema  och jag själv Fb-cirklar som sagt om Munro, läser Katherine Mansfield och har just beställt en novellsamling från en nigeriansk författare som jag är mycket sugen på. Precis som jag skulle behöva köpa fler noveller till min bokhylla :-)

Fyra fina författarinnor har skrivit novellerna till Novellix novembersläpp.
- en novellvåg i bokbloggarhavet -

2 kommentarer:

  1. Oj mitt surfande slutade i att jag sitter strandad på en öde ö, utan varken noveller är romaner. Får försöka simma ut igen. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen! Kör med bröstsim, det är ett pålitligt simsätt :-))

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!