måndag 28 maj 2018

sommar på den lilla ön i havet - ny Jenny Colgan

Det närmar sig semestertider och då kommer självklart ännu en feelgood-roman skriven av Jenny Colgan ut i handeln. Dags alltså för den första delen i serien om den lilla ön i havet utanför Skottlands kust. Det är behagligt vilsamt att läsa Colgan, man känner igen sig i konceptet och man känner sig trygg med att hon kommer att låta karaktärerna få det ganska bra så småningom. I Sommar på den lilla ön i havet återvänder Flora till sin barndoms ö, ön som hon lämnat för livet i storstaden London. I sitt arbete som assistent till en höjdarjurist får hon i uppdrag att resa till Mure för att övertyga kommunstyrelsen om att just deras amerikanske klients önskningar skall uppfyllas.

Så reser Flora då tillbaka till ön, hon har inte varit där sedan hennes mor gick bort och kvar på gården är hennes far och bröder. Hon bävar för att möte sin familj och ortsborna igen och inte blir det lättare när hon märker att tiden stått märkligt stilla på den lilla ön i havet.

På bokmässan i höstas fick vi en exklusiv intervju med Jenny Colgan och hon själv framhåller ihärdigt att hon skriver för att underhålla och att hon vill bidra med verklighetsflykt. Det är ett förträffligt och hedervärt uppdrag som hon lyckas med i bok efter bok. Ja, man gissar ganska snabbt hur det kommer att gå men jag köper grejen. Mys-lit mer än chick-lit. Slutet gott, allting gott!

2 kommentarer:

  1. Även om sådana böcker inte ger ett bestående intryck, är de ibland precis vad man behöver och vill ha. Jag har inte läst en enda av hennes romaner än, men skall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag. Den här är riktigt bra, den förra med en ambulerande bokhandel i Skottland inte heller dum. Som att se en mysig film när man är lite lagom trött sådär.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!