lördag 30 juni 2018

darling Mona!

Darling Mona  är tredje boken om systrarna Barbro och Mona, de som nu är i övre medelåldern och som inte kan träffas utan att gå varandra på nerverna inom en minut. Kära Barbro slutar med att Barbro reser ned till Mallorca för att planera deras mammas begravning, eller egentligen så reser hon nog mest för att det ska hända något i hennes välordnade och småtråkiga liv med maken Gustav. Den äldre systern Mona bor där sedan i våras och har hittat Världens vackraste man som hon nu delar sitt liv med. Hennes ex-man Torbjörn har väldigt svårt att släppa taget samtidigt som Mona blir allt mer hemmastadd i Alcudia med Alberto.

Typ där börjar den här romanen och i den avslutande delen av trilogin som verkligen bör läsas alla delar för att bli en riktigt bra helhet. Delarna var och en för sig är bra men tillsammans blir det något annat, man kommer bakom de ständigt trätande systrarna och man förstår allt mer hur det kunde bli som det blev i deras liv. I och med moderns död så rivs gammalt upp och Mona måste ta itu med minnena av båda sin föräldrar, minnen som hon inte alls delar med Barbro. Mona är genuint rädd för att den lycka och den kräkek hon och Alberto skall ta slut, kan någon som han verkligen vilja ha någon som henne?

Jag tyckte redan när jag läste första delen att det var för många ord, för mycket dialog och ett ganska tröttande sätt som berättandet mal på i och det står jag fast vid. Samtidigt som det är väldigt skickligt gjort, det är tonsäkert och man kan höra rösterna ut från sidorna, särskilt då Barbros röst. Som hon pratar den människan ...

Jag tror att det hade varit perfekt att lyssna på den här serien men tyvärr är det Katarina Ewerlöf som läser och det går bara inte att höra, men det är min smak. Som tur är så har Storytel den här boken både som bok och ljudbok så det vara bara att läsa. Börja nu med Världens vackraste man, läs sedan Kära Barbro och efter det Darling Mona. Sommarläsningen räddad!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!