fredag 22 juni 2018

risk för regn - midsommaraftons rubrikBonnier bookery har lanserat ett nytt koncept - kortare texter som skrivits direkt för e-bok och ljudbokslyssnande. Min första bok i formatet var Risk för regn av Anna Fredriksson som ingår i en serien som förlaget kallar "när livet börjar om". Anna Fredriksson är en fena på att skriva relationsromaner och det har hon gjort med lyckat resultat också denna gång.

Lena är 55 och frånskild sedan några år, barnen är utflugna sedan länge och hon längtar efter en ny man att dela livet och ålderdomen med. När Staffan dyker upp på dejtingappen så blir det en perfekt match, de har liknande intressen och det klickar. Tre månader in i relationen bestämmer de sig för att det är dags att träffa respektives barn, om det ska kunna bli allvar av så gäller det att barnen och barnbarnen ger sitt godkännande. En långhelg på bilturné genom Sverige planeras. Regnet öser ned och inte är det en enkel resa de ger sig ut på ....

En dag som idag så önskar man ju att solen kunde skina men om prognosen håller i sig så är kortromanen Risk för regn ett perfekt sällskap under filten på verandan.

Lättsamt men allvarlig underton, precis som man är van när det kommer till Anna Fredrikssons böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!