lördag 23 juni 2018

kära Barbro - Lena Ackebo

De omaka systrarna Mona och Barbro reste i Världens vackraste man till Mallorca för att se om de kanske, kanske skulle kunna skapa en början på en relation. Hemma i Sverige har de en åldrad mamma, varsin make och tryggheten. När så Mona faller pladask för för en man i Alcudia och bestämmer sig för att stanna kvar där så reser Barbro ensam hem till Sverige och huset på Österlen.

Del två i serien om de båda syskonen börjar precis där och heter Kära Barbro. I den är det Barbros liv tillsammans med sin otrogne läkare till make och tonårssonen kallad Sladdis som är i fokus. När Barbro kommer hem så inser hon att det liv hon lever där, med sysslolöshet och träning och vin som sällskap, kanske inte är det liv som hon egentligen önskar. Från Mallorca kommer det en ström av brev där Mona berättar om sitt nya liv och alla börjar de med Kära Barbro!

Jag skrev om Ackebos första roman att

"De båda systrarna har lagt locket på hela livet men de pratar hela tiden. Inget blir egentligen sagt och inte vet jag om det fungerar precis. Alltså, att läsa den här boken är väldigt underhållande och fantastiskt tröttande. Tonträffen är utomordentligt fin och jag hör de medelålders nästantanternas röster rakt ut från sidorna. Det är rasande skickligt och detaljerna är otroligt välnunna."

och den reflektionen stämmer fortsatt men ... Nu i del två så närmar vi oss ändå den komplicerade uppväxt som de båda syskonen haft, modern får ta plats och relationerna handlar inte längre bara om systrarnas utan om hela familjerna. Och det blir genast mycket mer intressant. Dynamiken mellan de två systrarna utvidgas till att bli samspelet mellan många fler och det gör att jag är mycket nyfiken på del tre som just är på gång. 

Laddar ned Darling Mona och läser vidare! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!