måndag 25 juni 2018

tre timmar - en av årets bästa!Tre timmar av Anders Roslund är en riktigt spännande historia som gräver sig rakt ned i den flyktinghandel som vi vanliga möter i rubriker i tidningen eller inslag på Nyheterna. Som alltid så tar Roslund en aktuell samhällsfråga och vänder och vrider på den så att vi som läser kan både underhållas och utbildas. I den här storyn är det dags att möta poliskommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffman ännu en gång. Piets familj bor i en villa i Enskede och han själv arbetar som säkerhetskonsult i västra Afrika. Han har lovat svenska polisen att försörja sig på ett vanligt jobb, kriminalitet och annat är det slut med.

I Stockholm kallas Ewert Grens till ett mycket underligt brott, i bårhuset på sjukhuset ligger det för många lik. Hur har de kommit dit och vilka är de? Efter lite detektivarbete hittar Grens en container med ett förfärligt innehåll och där finns också en telefon. Med Piet Hoffmans fingeravtryck på, så möts då de båda igen och jakten på sanningen kan börja.

Tre sekunder, tre minuter och tre timmar. Roslund utlovar i efterordet ytterligare en del i serien. Kan man tro att den kommer att heta tre dygn? Oavsett titel så kommer jag att läsa, eller mer troligt lyssna. Den här spänningsromanen passar mycket fint som ljudbok. Driv i handlingen och högt tempo gör att man håller sig på helspänn! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!