lördag 18 september 2010

bara en frisyr?

Runt om kring mig ser jag många unga blonda pojkar med snaggade sidor och långt uppepå. Gärna lite produkter i det långa så att det ligger helt välkammat. När frisyren kombineras med uppvikta jeans, kängor och hängslen så liknar det en uniform stil som jag sett komma och gå. Har frisyren något med ett visst främlingsfientligt partis frammarsch att göra? Gör frisyren och klädseln, som tydligt är modernt, att nasse/rasse åsikter plötsligt är allt mer accepterat?
Dottern säger nej, nej, nej. Det är bara göteborgsfrisyr mamma. OK det är kanske en hederlig discofrillla från 80 talet de har? För mig så ser det mycket likt ut Tyskland på 30 och 40 tal. Imorgon är det val - hoppas att det bara är frisyrerna som är tillbaka...

1 kommentar:

  1. Med tanke på att Håkan Hellström & resten av indie-sverige är källan till modet tror jag det är ganska lugnt med frisyrerna & kängorna.. Valet däremot kan nog vänta några obehagliga överraskningar (läs en obehaglig överraskning). Eller så är det bara en känsla. Kanske hängslena på stan som gör det.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!