fredag 11 mars 2011

nu jerkar vi igen

Annika frågar oss idag om litteratur kan vara rolig. Vilken är din favoritbok med humoristiska inslag?

Svar: Ja. Absolut! Litteratur kan vara rolig på många olika sätt. Jag gillar inte flabbprogram på TV och läser inte särskilt ofta böcker som är sådär flabbframkallande men satir och ironi, lustifikationer i språket och en allmän underdrift eller överdrift med sakernas natur gillar jag. Sedan gillar jag också romanpersonligheter som är rappa i repliken och tre författare som jag kan rekommendera om man vill småskratta är Marian Keyes, Erlend Loe och Nick Hornby. Titlar finns ju massor att välja mellan men Juliet Naked såg jag senast idag på pocket. Läs och fnissa!

Sedan finns ju alltid gästbloggare M och hans lista över de tre roligaste böckerna - ever!

5 kommentarer:

 1. Dom fem första böckerna av Marian Keyes älskade jag men jag måste säga att jag blev riktigt besviken på "Är det någon där" som jag inte ens mäktade med att läsa ut. Till stor del berodde det på alla dessa parenteser som hon envisades med att sätta ut på var och varannan sida och det förstörde en stor del av läsningen tyckte jag. Sedan kanske jag inte var på humör för den boken just där och då..

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om att det kan bli lite ojämnt, det gäller alla tre författarna egentligen och det är klart att man blir gruvligt besviken när man har höga förväntningar. Jag tycker nog att det mesta håller Ok ändå : )

  SvaraRadera
 3. Hehe, det är många som blir rent av galna av ilska pga av kb humor!
  Jag läste faktiskt en roman av Keyes en gång, vattenmelonen om jag inte minns helt fel. Kommer ihåg att jag skrattade mycket till den boken och att huvudpersonen hade världens skönaste mor! :)
  Sen var jag bara tvungen att tillägga; Det är tur att Annika här ovan inte läst någon av mina alster, paranteser är mitt singum, haha!

  SvaraRadera
 4. Precis som ... är mitt signum då. Försöker jobba bort det men...

  SvaraRadera
 5. Sigrid: Med tanke på parenteserna kanske jag måste revidera kommentaren jag skrev till dig :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!