söndag 27 mars 2011

och varför bokbloggar jag?

Jag bloggar för att det är kul. Punkt. De som känner mig vet att jag är luststyrd och litteraturintresserad med läsning på en speciell plats nära hjärtat. Jag försöker skriva personligt om de böcker jag läser och jag inspireras mycket i mina läsval av andra bloggare, sedan jag började läsa bloggar har jag breddat min läsning och hittat till titlar jag annars inte skulle läst.  Min blogg är min läsdagbok och alltilivetdagbok, därför finns den ofta inte med på bokbloggslistor. Nu spelar det inte så stor roll eftersom det jag skriver är för mig, om någon annan vill läsa och diskutera det jag skriver med mig så tycker jag det är kul men det är ingen förutsättning för bloggens existens. I bokbloggosfären ska det helst vara rena bokbloggar, min blogg är alltså inte renlärig nog att passa in i mallen med det ****** jag i. Jag skriver för att det är roligt att skriva, kommenterar och länkar till det som intresserar mig. Läser och skriver om ett och annat rec ex men känner mig inte köpt eller styrd av det. Jag, och andra bokbloggare, är smartare än så. Pretto eller folklig? Fin eller ful? Diskussionen är egentligen ganska absurd. 
Tydligt är detta ngt som engagerar bokbloggosfären. Linda på Enligt O har skrivit ett inlägg i debatten idag som jag tyckte var utmärkt. Magnus på a fraction of the web vill gärna provocera en smula och Karin på enbokcirkelföralla satte igång den. Jag önskar att det kan finnas plats för alla - är det inte det som är grejen att vi är olika och att man kan välja fritt vilka bloggar man vill läsa?

7 kommentarer:

 1. Så bra du har sammanfattat det här med bokbloggande. Jag är helt på din linje och kanske därför din blogg är en av de som jag själv vänder mig till i stort sett dagligen. Snälla fortsätt så!

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för dina ord. Du är så välkommen hit - jag besöker gärna din blogg oxå!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Vet inte vad som hände (tryckte säkert på fel knapp :-/)men det jag skrev tidigare var att jag gillar din blogg som den är och att jag ofta och gärna tittar in och läser den!

  SvaraRadera
 5. Välkommen! Jag klickar in hos dig också!

  SvaraRadera
 6. Bra inlagg! Jag bloggar for liknande anledningar - for att det ar kul. For mig sjalv i forsta hand - sedan ar det roligt om nagon annan gillar den ocksa, men det ar bara ett plus. sedan ar det roligt att hitta folk att diskutera med, som har asikter om bocker som jag gillar/inte gillar etc. Det ar ju bland det roligaste med att blogga!

  SvaraRadera
 7. Absolut - det social diskuterandet är viktigt. Det är också kul att läsa andras tankar, de som har helt andra läsintressen än jag berikar!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!