lördag 5 mars 2011

romanpriset någon?

Nu har jag lyssnat på kära gamla P1 på hemresan från jobbet igen. Kl 18.15 mån-torsd denna veckan har ett gäng litteraturintresserade samtalat om romanerna som är nominerade till Sveriges Radios Romanpris och jag måste erkänna att jag inte läst någon av dem. Har man missat att höra finns samtalen på hemsidan och utdelningan av det fina priset sker den 7 mars. Efter att ha följt juryns diskussioner så kanske jag ändå ska ge Att föda ett barn av Kristina Sandberg och Hjärtblad av Aino Trosell en chans. Hur är det med er andra, har ni läst någon av böckerna? Vilken roman vill ni ska vinna?

Edit måndag 7/3: Det blev Beate Grimsrud som vann. En dåre fri tror jag inte att jag kommer att läsa dock, pris eller ej så lockar den mig föga.

3 kommentarer:

  1. Oftast har jag läst åtminstone någon av böckerna, men inte i år. Förra året höll jag tummarna för den som sedan vann.. (Fioretos). För en del år sedan läste jag flera av de nominerade för att kunna hänga med i diskussionen, det kommer jag nog göra igen något år. Oline Stig är jag sugen på att läsa, hennes roman står jag i bibliotekskö på..

    SvaraRadera
  2. Det ska bli intressant att läsa dina tankar om den, jag blev inte jättesugen när jag hörde boksamtalen men man kan ju ändra sig...

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset. Jag har mina P1-favvisar men detta har gått mig förbi.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!