torsdag 31 mars 2011

ALMA

Bilden leder till ALMAs officiella sajt!
Grattis till Shaun Tan som utsetts till vinnare av ALMA priset! Illustratör från Australien som är helt okänd för mig men prisets namn får igång banorna. Alma är namnet på min mormorsmor, Alma är hela moder jords förnamn och också min anmoders namn. Astrid Lindgren har till sitt minne en Memorial Award och det borde instiftas ett särskilt minne till alla starka mödrars minne. Inte det där fjantiga morsdagstuket då utan seriöst. Mormorsmor Alma levde i en annan tid där 12 barn växte upp i en torpstuga med kök och kammare, vardagen var full av arbete och strävan för en bra framtid och lyckan på äldre dagar var de vackra blommorna både inne och ute.  Delar ut mitt alldeles egna Alma-pris till gamlamormor Alma. Här på bild från 1918.

3 kommentarer:

 1. Ett så fint foto. Jag tycker de där gamla kabinettsfotona är helt underbara. Ja, ibland undrar man vad man gnäller över egentligen när man läser om kvinnoöden från förr.

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt fint fotografi! Onskar jag hade nagot liknande fran min familj!

  Och ja, blir det ett forlag sa finns det absolut oppningar for oversattare! ;-)

  SvaraRadera
 3. Om det blir... NÄR det blir!
  Jag har scannat in min släkts fotografier och det är jättekul att ha. Nu håller jag på och skriver ned dokumentation till dem också. Det gäller att passa på medans de som kan berätta fortfarande minns...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!