måndag 7 mars 2011

tematrio noveller/novellsamlingar

Dags för en trio igen - Lyran undrar om vi har några noveller eller novellsamlingar på lager?

Jag är ganska dålig på novellsamlingar så det får helt enkelt bli några som jag läst för att utmana mig det senaste halvåret och som jag gillat. Tre kvinnliga författare bjuder jag på, klicka gärna på bokens titel så kommer du till en längre text om den...

 1. Sorgesång för Easterly av Petina Gappah - en samling noveller som har människor som bor eller kommer från Zimbabwe som gemensam nämnare.
 2. Det där som nästan kväver dig skriven av Chimamanda Ngozie Adichie som är ytterligare en röst från Afrika. Nigeria närmare bestämt - vackert språk och noveller som stannar i minnet.
 3. Alice Munro har skrivit flera novellsamlingar som jag läst under året. För mycket lycka blev jag inte sådär helt uppslukad av men Nära Hem gillade jag mycket. Noveller som utspelar sig i en ganska karg kandensisk miljö och där man hittar de stora frågorna i det små vardagliga göromålen.

3 kommentarer:

 1. Så bra att du fick med Munro, jag valde länge mellan henne och Lahiri. Gappah har jag faktiskt inte läst -- ännu.

  SvaraRadera
 2. Imponerande samling av novellsamlingar. Jag är urusel på att läsa dem...

  SvaraRadera
 3. Till andra chanser går Törst av Nawal el Saadawi som jag skulle tagit med om det varit en kvartett! Riktigt bra feministklassiker...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!