söndag 6 mars 2011

på tal om Afghanistan

Afghanistan har fastnat på min näthinna alltsedan jag läste Den förspillda vakan för några veckor sedan. SvD har ett spännande reportage om Sveriges styrkor i Afghanistan idag. En del av det kan du läsa på nätet, Johanne Hildebrandt har skrivit en personlig och välskriven text. Tack alla journalister som rapporterar om viktiga ting, ni är hjältar som lyckas slå er igenom röstfiaskon, bantning och dokusåpor.

3 kommentarer:

 1. Andra hjältar är väl dom svenska kvinnor och män som åker till Afghanistan. Besjälade av att hjälpa befolkningen där till ett bättre liv!
  Noterar ju att huvuddelen av artiklarna som berättar hur det verkligen är skrivits av journalister som varit där, medans alla artiklar på temat "Ta hem de svenska soldaterna" författats bakom ett skrivbord i trygga Sverige! Johanne är synnerligen påläst och vet verkligen vad hon pratar om! All heder åt henne!

  SvaraRadera
 2. Absolut, håller med dig Chris! Riktiga hjältar är de som vill hjälpa till för att ge förutsättningar för demokrati,utbildning, åsiktsfrihet och en fungerande samhällsstruktur.

  SvaraRadera
 3. Såg att det var några svenska journalister som tagit sig in i Libyen. Viktiga saker att berätta både där och i Afganistan.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!