onsdag 29 augusti 2012

bokmässenedräkning: mera Görrel

Bokmässan är ju inte bara aktuell skönlitteratur utan också mängder av programpunkter som berör aktuell samhällsdebatt, Görrel Espelund leder två intressanta samtal. Välkommen att lära mer om Putin och träffa  Wallström:


 • Putin – en modern tsar

  Datum & tid: fredag 28 sep kl. 17:00 - 17:45
  Arrangör: Ordfront
  Språk: engelska
  Kod: Fr1700.9
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  För att förstå Vladimir Putin och hans totala makt måste man förstå den ryska mentaliteten som har tillåtit Putin att bli den han är. Detta hävdar Anna Arutunyan, statsvetare och politisk reporter på Moscow News. I sin mycket kritiska Putinskildring Tsar Putin, som utkommer i tio länder samtidigt, skriver hon om ett land som aldrig påbörjat sin vandring mot demokrati och som oavsett ideologi kommer att ledas av despot efter despot så länge man inte gör upp med det feodala arvet. Ryskfödda Arutunyan utbildade sig i USA, men bor sedan elva år åter i Moskva där hon haft möjlighet att arbeta nära Putin och makten i Kreml. Hon samtalar med journalisten Görrel Espelund om Putin och hans Ryssland.
 • Wallströms väg ut i världen

  Datum & tid: lördag 29 sep kl. 10:00 - 10:45
  Arrangör: Brombergs Bokförlag
  Kod: Lö1000.9
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  Hur kom Margot Wallström, flickan från arbetarhemmet i Kåge, att ingå i en svensk tradition av internationellt engagemang på hög nivå? I biografin Margot följer författaren och journalisten Bengt Ohlsson henne i spåren, från barndomen i Norrlands inland till FN-arbetet i New York. Han har sett henne i stenhårda förhandlingar med krigsdrabbade länder där övergrepp på kvinnor är vardagsmat, följt med på glamourösa välgörenhetsgalor och suttit vid köksbordet tillsammans med familjen Wallström. Margot Wallström och Bengt Ohlsson talar om drivkrafter, självbild och om Wallströms beslut att inte bli Socialdemokraternas partiledare.
  Moderator: Görrel Espelund, journalist.

  - bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! - 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!