tisdag 14 augusti 2012

twitternovis

Visst har jag fattat att jag är utanför flödet, kanske till och med en aning mossig, som inte twittrar. Jag har inte tagit mig tid till mer än att starta ett konto. Alla ni som faktiskt kvittrar på i era mobiler, hjälp mig vad ska man inte missa? Vad ska man följa för att hamna i bokbloggarflödet? Vad skriver ni själva om? Har ni tips till en twitternovis?

16 kommentarer:

 1. Då är vi två som inte är på Twitter, men jag har inte kommit så långt som du från tanke till handling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själva kontot gick ju bra men sedan tog det stopp.

   Radera
 2. Jag undviker högst medvetet twitter efter just det sociala mediet inte alls intresserar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev lite nyfiken så nu har jag aktiverat mitt konto. Skulle behöva en kurs dock...

   Radera
 3. Jag har också ordnat ett konto och börjat följa några stycken bara liksom för att se hur det fungerar. För egen del är jag inte begeistrad ännu. Jag är både facebookaholic och har många bloggar i min reader så jag känner mest att jag läser samma sak på tre olika ställen bara. Det är väldigt mycket oväsentligt prat inne på twitter men om man deltar i det så kanske det är ett bra sätt att knyta sociala kontakter. Det är tidsödande också att scrolla ner genom twitterflödet i hopp om att finna något intressant men det är möjligt att det existerar någon sorteringsfunktion här som jag missat. Jag gillar att läsa om böcker men jag är inte alltför intresserad av vad människorna bakom bloggen ätit till lunch. Det har jag facebook till för att hålla koll på vänner. :-) Men visst finns det spännande bokprat på twitter också. Finns det tips för att sålla ut dem lyssnar jag gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack för ditt långa svar! Jag uppskattar att du tog dig tid att dela med dig av dina tankar. Jag har aktiverat mitt konto nu för att kunna kolla av vad det är men hittills är det ganska rörigt och svårt. Kanske jag hittar ett sätt som passar mig eller så lägger jag ned, jag vill iaf pröva. Återkommer säkert med inlägg när jag är lite mer varm i kläderna.

   Radera
 4. Ja jag är inte så flitig med mitt konto men ser det som ett komplement till min bokblogg.. Jag började med att följa några bokbloggare och några nyhetskanaler sedan har det gett sig själv man hittar intressanta personer att följa via egna följare och andras osv. Men visst det blir mycket bokfolk och förlag för min del. @erikasbokprat heter jag om du vill följa mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu följer jag dig! Jag får ge det några veckor och se.

   Radera
 5. Det finns många trevliga bokbloggare som twittrar. Ibland om böcker, ibland om vin. Jag använder också twitter mycket till jobbrelaterade saker och har en hel del virtuella kollegor som jag bollar idéer med. Några jag träffar ibland, men mest rena nätbekanta. Gillar twitter skarpt, men har haft sommarlov därifrån för att undvika jobbtankar. Hääääng på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar kul, jag har nosat runt några dagar och ska nog våga mig på att börja följa några snälla. Dig följer jag och det känns tryggt. Hojta till om jag gör bort mig för jag har inte riktigt känsla för twitter än...

   Radera
 6. Jag skaffade mig ett konto en dag i slutet av förra veckan, testade lite började följa några men kände ganska direkt, nej, det var inte jag. Så jag lade ner kontot efter en liten stund. Jag skall aldrig säga aldrig men i dagsläget känns det inte som att det är något för mig. Nöjer mig med Facebook och bloggande så får resten bli IRL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag spanar vidare någon vecka eller så men jag har svårt att få kläm på att det blir vettigt. Får se helt enkelt.

   Radera
 7. Hur gick det för dig med Twitter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att det ändå finns ngt direkt där som är lite kul. Jag är väl inte jäteaktiv men jag skriver en och annan tweet. Följer några också men inte har det blivit mycket böcker hittills. Hur går det för dig?

   Radera
 8. Nja, jag kikar in någon gång emellanåt men jag tycker fortfarande att det är svårt att få en överblick av flödet av tweets. Jag följer ändå bara kanske 10-15 twittrare. Sen tycker jag att många tweets är en del av personliga konversationer och många verkar tävla i att vara coolast, drygast, mest originella eller mest sarkastiska i det de säger. Jag nöjer mig nog med bloggar och facebook ett tag till!

  SvaraRadera
 9. Troligen blir det så för mig också. Jag blir mest förvirrad.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!