tisdag 7 augusti 2012

tematrio - titelgeografi

 Berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln! Utomjordiskt går också bra.


Så lyder Lyrans uppmaning i veckans tematrio och det är kart att jag ska hänga på. Att tipsa och att få tips är ju ett av bokbloggarvärldens riktigt roliga inslag. Min trio:


Himlen i Bay City


Jag förbannar tidens flod


Bastarden från Istanbul

Som vanligt kommer man till mina inlägg om böckerna som jag alla läste hösten 2011. En kanadensisk, en norsk och en turkisk läsupplevelse väntar!

8 kommentarer:

 1. Himlen i Bay City står i min bokhylla med.

  SvaraRadera
 2. Funderade faktiskt själv på att ta med både Himlen i Bay City och Bastarden från Istanbul, innan jag kom på mitt tema-i-temat. Båda böckerna bjuder på annorlunda läsupplevelser :)

  SvaraRadera
 3. Bastarden köpte jag i somras, men har inte hunnit läsa än. Tänker mig att den är så bra att jag vill invänta rätt tillfälle. Typ en sån där helg i höst då regnet faller och krypa ner under filten och sträckläsa är det enda som lockar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en utmärkt plan. Den är mysig, dessutom ska man ha gott om mat hemma för man blir hungrig!

   Radera
 4. Blir sugen på dem alla! Har haft Himeln i Bay City i både handen och lånat hem den men sen blev den aldrig läst. Det får jag göra något åt, det inser jag nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är alla fin läsning, olika sorters texter det som kan förena är att de alla handlar om ungdomar som hittar sin plats i vuxenvärlden.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!