fredag 17 augusti 2012

bokmässenedräkning: Viveca Lärn

Viveca Lärns serie om Saltön andas skärgård och jag läste alla böckerna i serien, nu har hon påbörjat en ny serie som utspelar sig Öster om Heden. Jag var inte helt förtjust i den, jag kallade den tantlitt och nostalgilitteratur men kanske serien tar sig. Om jag känner mig rätt så kommer jag läsa nästa del trots allt. Kanske kan lyssna till Viveca på mässan göra mig mer positiv?

Länge leve romanserien!lördag 29 sep kl. 14:00 - 14:45
Medverkande:
Viveca Lärn, Jan Mårtenson, Mattias Österlund
Hur lyckas man som författare hålla liv i sina karaktärer i bok efter bok? Jan Mårtenson har låtit den livsnjutande antihjälten och antikhandlaren Johan Kristian Homan lösa mord och andra brott i nästan fyrtio år, senast i den fashionabla modevärlden (Mord i blått). Händer det någonsin att han tänker ”nu ska jag döda den där dry martinidrinkaren också”? Och vad gör man som författare om sådana tankar tränger sig på? Viveca Lärn har också snart haft en fyrtioårig författarkarriär som innehåller flera bokserier för både vuxna och barn. Hur har hon planerat sina karaktärer inför Öster om Heden, en romanserie om de omaka invånarna i ett hyreshus i Göteborg?
Moderator: Mattias Österlund, journalist.
- bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! - 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var nära att jag inte gjorde det heller. Sedan läste jag massor av texter som hyllade den men jag är skeptisk. Det är för schablonartat, figurer istället för människor!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!