fredag 10 augusti 2012

vad läser jag inte?


Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken.


Det är veckans bokbloggsjerkafråga och för mig är svaret för en gångs skull enkelt. Jag har några genrer som jag mycket sällan läser, here goes:

Kändisbiografier: Jag tänker inte läsa  varken Magnus Hedman eller Andreas Lundstedts böcker. För att nu ge två exempel.

Fantasy för vuxna: Jag tänker inte läsa Game of Thrones serien eller någon annan serie heller för den delen där boken börjar med en karta.

Skräck: Jag är alldeles för mörkrädd för att ens kunna nämna några böcker. Här kommer inga vampyrer, varulvar, spöken eller zombier över bron. Never.

Annars läser jag det mesta, eller inte ofta sci-fi då, men annars. Helst förstås en riktigt välskriven roman som utspelar sig i främmande land. Då är jag hemma!

28 kommentarer:

 1. Kändisbiografier är oftast inte riktigt min grej heller, de två du nämnde kommer jag antagligen aldrig heller att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ska jag läsa om en kändis så får det vara ngt exceptionellt.

   Radera
 2. haha, som sagt var - før ett tag sedan kunde jag hållt med dig. Men nu har jag i makeutmaningen precis læst Kampen om jærntronen:-D

  SvaraRadera
 3. Jag vill heller inte läsa A Game of Thrones serien. Och det krävs att jag bryr mig om kändisen för att jag skulle vilja läsa deras biografi, eller som t.ex. Michael J. Fox som skriver om sitt liv med Parkinsons.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är sant, vissa biografier läser jag faktiskt. Om de har en väldigt stark story att berätta.

   Radera
 4. Haha, samma här...kändisbiografier, fantasy och skräck går bort!

  SvaraRadera
 5. Skräck och fantasy är inte min grej heller. Någon enstaka kändisbiografi kan jag tänka mig att läsa, men det är långt mellan gångerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo någon enstaka kanske faktiskt slinker med och vem vet om man hamnar på en öde ö.

   Radera
 6. Hedman känns inte aktuellt för mig heller, fantasy är ganska ljummet, men skräck kan jag ju inte leva utan :)

  SvaraRadera
 7. I din lista är det nog kändisbiografier som går bort mest!

  SvaraRadera
 8. Gillar fantasy och älskar skräck :) Kändisbiografier kommer jag att läsa två i alla fall (Patrik Sjöberg och Zlatan), om det blir fler vet jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att man får gilla olika. Jag läser sällan BOATS för de är då ofta dåligt skrivna.

   Radera
 9. Jag är inte heller så intresserad av kändis-biografier men jag har läst Zlatanboken. Fantasy däremot tycker jag väldigt mycket om, helt ok med zombier också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att man kan tycka olika! Tänk vad tråkigt det skulle bli annars :-)

   Radera
 10. Vissa kändisromaner går bra skall läsa Patrik Sjöbergs och Ozzy Ozborns. Fantasy kan jag också läsa men däremot skräck läser jag helst inte!

  SvaraRadera
 11. Älskar både fantasy och skräck. Kändisbiografier har jag väl läst någon enstaka men de är oftast så dåliga och uppenbara försök att tjäna pengar så jag brukar bli avskräckt för en tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ofta kännas det som de vill tjäna pengar på sin lilla stund i rampljuset.

   Radera
 12. Ha ha, jag läser allt det där om än inte i alltför stora doser. Fast det ska vara en "kändis" som jag har ett intresse i . Hittills innefattar dessa böcker Malcolm X, Ian Curtis och så har jag en Depeche Mode-biografi på nattduksbordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små doser av allt är ju iofs ganska trevligt. Omväxling i läsningen är viktigt för mig men det blir sällan, sällan de här genrerna.

   Radera
 13. Jag har också svårt för kändisbiografier, framför allt när det är självbiografier. En bok om en intressant person kan vara okej, förutsatt att den är skriven av någon annan med lite distans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, finns där litterära värden så kan ju det mesta vara läsvärt. Jag läser ibland just författarbiografier eller barndomsmemoirer. Just nu Ngugu Wa Thiong'o.

   Radera
 14. Kändisbiografier läser jag sällan eller helst aldrig men skräck och fantasy läser jag ju egentligen mest av alla genrer. Kul att vi ändå tycker lika om böcker ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst tycker vi olika men ändå samma ibland! Det är det som är underbart med bokbloggeriet, man får så många impulser och idéer.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!