tisdag 21 augusti 2012

vi har bubblat om mrs D

Bokhösten är påbörjad på riktigt när bokbubblarna haft sin första träff! 
Som vanligt så var det ett gäng pratglada tjejer som träffades och som alla tyckte att bokcirkelboken Mrs Dalloway var ett spännande val. Många av oss konstaterade att det här är ju en bok man hört så mycket om att man nästan inte vet om man verkligen läst den? Nu vet vi att vi läst den! Vi kom genast in på jämförelser med boken och filmen Timmarna och helt klart verkar det vara ett bra tips att läsa/se dem parallellt. Jag själv var så inne på Katherine Mansfields novellvärld när jag läste Mrs Dalloway. Den instängda världen för kvinnorna där plikt och att hålla fasaden uppe i det längsta är nummer ett för en lojal hustru. Den lilla världen passerar revy i en ständig ström av iakttagelser och minnen samtidigt som den stora moderna världen tränger sig på. Klockorna slår, tiden tickar på utan att man kan stanna den, framtiden står för dörren och det är tåg, flygmaskiner och telefoni. Den viktorianska eran är förbi, medelklassen växer fram, männen har stupat tillsammans i skyttegravarna och kvinnorna kämpar för rösträtt och rätten till ett yrke, ett självständigt liv där man kan välja den man älskar. Och Mrs D köper själv sina blommor. Mrs D köper själv sina blommor och bär hem dem. Så unladylike. Så modernt. 

När vi satt där och pratade kom jag också att tänka på utställningen på moderna för två år sedan där Kajsa Dahlberg hade samlat in alla ex av Ett eget rum och fotokopierat av alla marginalanteckningar som hon sedan gav ut i en egen volym. Jag skrev då att det blir nästan som en bokcirkel fast utan samvaro. Idén tycker jag mycket om men jag gillar att bokcirkla på riktigt, mysigt är det att diskutera med alla bokbubblare!

Nästa gång ses vi onsdagen den 10/10 för att bubbla om Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi. Den ska bli spännande att läsa, dessutom håll ögonen öppna för ett megabra bokbubblarlästipsinlägg. Kommer snart på en blogg nära dig!

6 kommentarer:

 1. Tack för igår, en bra start på bokhösten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Tack själv. Det var mysigt.

   Radera
 2. Vilken mysig träff! Och en bra bok att bubbla om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Mycket intressant fanns det att ta upp.

   Radera
 3. Trevligt att träffa trevliga människor med samma trevliga intresse.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!