fredag 30 oktober 2015

små svarta lögner - spänning på en avlägsen plats


Små svarta lögner är en riktigt läsvärd deckare i en ovanlig miljö. Sharon Bolton har valt att förlägga den på den ensliga ögruppen Falklandsöarna. En av huvudpersonerna är naturvårdare och den karga dramatiska naturen spelar en avgörande roll för stämningen genom hela boken.

Sharon Bolton har skrivit ännu en spännande psykologisk bladvändare där hon skickligt undersöker minnets olika mekanismer, lojalitet mellan vänner och hur man måste kämpa för att överleva när ens barn dör. I centrum av berättelsen finns två kvinnor, de är goda vänner och barnen är jämnåriga. En dag dör Kathryns två pojkar i en förfärlig olycka och hon har svårt att hantera sorgen. Snart efter olyckan försvinner små pojkar oförklarligt från ön, kan det finnas något samband? När den här deckaren börjar har det gått ytterligare några år efter olyckan och ännu en liten pojke är försvunnen.

Jag lyssnade på boken som ljudbok och den passar fint att höra eller läsa just i dagarna. Man får följa letandet efter sen lille pojken i realtid (som är just i slutet av oktober och i början av november) och det ger en extra nerv åt spänningen.

Jag rekommenderar!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!