lördag 28 januari 2012

lärjungen

Lärjungen av Hjorth/Rosenfeldt tar vid där Det fördolda slutar, ett slut som var en oemotståndlig cliffhanger. Alltså var jag bara tvungen att läsa vidare om människorna i riksmordkommisionen. Huvudpersonen är ensamvargen som en gång hörde till gruppen, den medelålders psykologen Sebastian Bergman som förtvivlat letar efter ett liv värt att leva. Hans dröm om en familj, om att höra till gör att han tar till alla medel för att komma sin vuxna dotter nära. Samtidigt är det sommar i Stockholm och riksmordkommissionen står inför en serie kvinnomord som alla är exakta kopior på en serimördares dåd 14 år tidigare. Sebastian Bergman var med som profilerare i utredningen på den tiden och det blir allt tydligare att han också spelar roll  i den här heta sommarens mord. Mer tänker jag inte skriva om handlingen men jag läste med andan i halsen till sista sidan och skummade inte ett enda stycke. Gott betyg!
Läs absolut den här deckaren, men läs Det fördolda först. Det är båda riktigt välskrivna och mycket spännande kriminalromaner som låter läsaren tänka själv. Ovanligt fri från schabloner och fyllda av psykologiskt trovärdiga människor. Och spännande, spännade med ytterligare en cliffhanger på slutet. Nästa bok är den på gång eller?

2 kommentarer:

  1. Det fördolda värmer min hylla...ska nog vänta att läsa den tills den får sällskap av Lärjungen när jag läser ditt inlägg :-)

    SvaraRadera
  2. Japp, här handlar det om sträckläsning! Hade gärna läst del 3 på stört!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!