söndag 31 juli 2011

cirkeln - inte för mig

Lite avundsjukt sneglade jag allt på Enligt Os fina tygkasse som hon bar sina bokbytarböcker i och tänkte i mitt stilla att "då får jag väl läsa boken ändå". En av vårens mest omskrivna ungdomsböcker blev inköpt för jag ville kolla av själv, vad är det alla, både recensenter och bokbloggare gillar och hyllar?

Nu erkänner jag att detta är långt ifrån mina vanliga genrer, jag läser ofta ungdomsböcker men övernaturligt och skräck läser jag i princip aldrig. Har aldrig läst en vampyrbok och hör väl då kanske inte till bokens målgrupp? Trots det kan jag känna sympati för tjejerna som precis börjat på gymnasiet i den lilla bruksorten Engelsfors. De är som tjejer mest och en dag hör de plötsligt till de utvalda. Inte lätt att hantera, inte lätt att förstå att trots alla olikheter så är det samarbete som krävs för att cirkeln skall förbli stark, det onda bekämpas.

Ett kan jag konstatera att både Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har sett till att använda sociala medier i sin marknadsföring av sin triologi med både författarblogg och egen facebooksida. Bloggar och facebooksidor har dessutom startats av fans. På facebook kan jag läsa att arbetet med del 2: Eld är i full gång och filmmanus på väg, ingen risk att få abstinens för de som gillade. Jag gillade själva boken sådär och är mest impad av den snygga marknadsföringen. Den var grym och tygkassen, den suktar jag fortfarande efter!

6 kommentarer:

 1. den vill jag gärna tinga om du ska ge bort den! Är nämligen nyfiken på den!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Camilla, vet inte om jag ska byta den än men om så är du först i kön!

  SvaraRadera
 3. Ja, påsen är grymt fin, och man blir ju sugen även på boken efter alla hyllningar som skrivs både till höger och vänster. Har dock varken köpt eller läst. Än.

  SvaraRadera
 4. Som sagt så var boken inte för mig men kanske passar den dig bättre, jag har lite svårt för häxor och vampyrer och sån't...

  SvaraRadera
 5. Jag är väl inte heller så mycket för vampyrer och grejer, men en så omtalad bok plus att författarna är två riktiga 'internetprofiler' gör ju att man blir nyfiken :)

  SvaraRadera
 6. Absolut jag blev nyfiken och boken är välskriven, helt ok. Men inte favorit hos mig som hos många andra. Saras blogg gillar jag att läsa däremot:-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!