söndag 17 juli 2011

tack Johan Theorin

Dagens skratt bjuder han på när han i GP konstaterar:

"Man kan som sagt alltid hitta hårda ord på Internet. Där är det numera populärt att bokprata på sajter som boktipset.se eller att ha en egen bokblogg, och läsarna kan ofta vara minst lika tuffa som tidningarnas litteraturkritiker. Bokbloggare är hänsynslöst uppriktiga och kan till skillnad från kritiker exempelvis avfärda en roman bara för att den inte handlar om vampyrer."

Herregud var är mina vampyrer? Jag har glömt att skriva om vampyrer. Jag har förresten glömt att läsa om vampyrer också. Inga ytterligare kommentarer.

5 kommentarer:

 1. Ja, inte är det då min blogg han har läst den gode Theorin. Jag går långa omvägar kring vampyrer.

  SvaraRadera
 2. Uppenbarligen inte många bloggar alls...

  SvaraRadera
 3. Haha, nej han kan inte ha läst många bokbloggar. Låter som att han pratar om barn lite; de (vi) är hänsynslöst uppriktiga och är instängda på en grej, och bara en grej. Vill/kan inte vidga sina vyer. Jag vet många bokbloggare som har läst böcker med vampyrer i. Jag har läst ett par. Och det är väl så det oftast är. Man läser blandat. Det är ju inte överdrivet många svenska bloggar som är bara inriktade på enbart vampyrer. Inte vad jag känner till i alla fall!?

  SvaraRadera
 4. Jag undrar så varför det här med bokbloggar ter sig så skrämmande så att man måste skriva nedlåtande om dem? Eller så var det ett försök att skoja till det? Hur som så är det väl så att vi som bokbloggar läser lite av varje och skriver om de allra flesta genrer. Dock hittar man väldigt lite om vampyrer just hos mig. Inget alls faktiskt :-)

  SvaraRadera
 5. GP liksom övrig gammelmedia är paranoida när det gäller bloggosfären och liknande företeelser på nätet (vet iofs inte i vilket smmanhang Theorin uttalade sig/skrev detta). Papperstidningar och seriös yrkesjournalistik är smått utrotningshotade, vilket är synd, och reagerar med aggressivitet mot amatörskribenter, vilket också är synd. Troligen ställdes allt på sin spets i Liza Marklund-affären. Senaste halvåret har i alla fall varit en orgie i snyftskriverier om hur synd det är om yrkesskribenter som får elaka kommentarer skrivna om sig på nätet med dramatiska krönikörsavhopp etc. Och man väljer konsekvent det lumpna tricket att citera den minoritet av nätanvändare som skriver plumpt och korkat när det skall läggas fram bevis.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!