fredag 29 juli 2011

mysteriet med draken äntligen löst!


I flera år har vi funderat över vad det är för nattaktivt djur som letar efter godsaker i vår gräsmatta. Kaniner, hackspettar, katter eller vildsvin?  Det mest fantasifulla förslaget kom från T, då 5 år, som föreslog att: - Det är nog draken...
I går natt lämnade draken spår, inte bara i form av en uppbökad gräsmatta, utan riktigt fina tassavtryck och då kunde vi konstatera att:
- Det är nog grävlingen och godsakerna, det är feta larver.

Nu har maken åkt för att köpa nematoder som skall skrämma bort larverna, som ska göra att grävlingen inte längre vill besöka oss. Undrar om det funkar?

4 kommentarer:

 1. Det är vildssvin som varit framme. De kör in nosen och vänder med hjälp av sina betar att välta runt gräsmattan. Grävlingen kör ner sin nos i gräsmattan men vänder aldrig upp tuvan. Den lämnar en bara ett hål efter sig i gräsmattan.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset mimmimarie, vi trodde också länge på vildsvin men nu var där så tydliga tassavtryck och grannen har sett 2 grävlingar så vi gissar på grävling. Har du mycket besvär av vildsvin hos dig?

  SvaraRadera
 3. Det går i perioder. Just nu finns det väl gott om mat i skogen och då lämnar de alltsomoftast folks gräsmattor ifred.

  SvaraRadera
 4. Så skönt, jag känner mig nästan lite smårädd för både grävling och vildsvin, de kan ju bli rättså aggresiva.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!