tisdag 5 juli 2011

på tal om läsplatta...


Två böcker har jag nu läst på min läsplatta och hittills har allt fungerat helt utmärkt. Jag har lånat hem böcker från bibblan utan några problem och själva plattan är lätt att navigera på. Menyerna är tydliga och lättskötta, storleken på texten går lätt att ställa in och sökfunktionen är enkel, batteriet var enkelt att ladda och håller lääääänge. När jag fick plattan var där dessutom ett antal böcker redan inlagda, allt ifrån Shakespeare via Jane Austen till Tom Sawyer. Får jag lust på klassiker på engelska så lär jag alltså inte lida brist i det närmaste årtiondet. Det enda negativa som jag just nu kan komma på är att skärmen inte har ngt eget ljus, med det menar jag att man måste ha tänt en lampa när man vill läsa. Inget tjuvläsande i ett mörkt rum alltså... Visst saknar jag tyngden av en bok, bläddrandet och lukten av papper också men som komplement så är jag glad för min läsplatta, bara det faktum att jag kan sitta på en ö i Bohuslän och låna e-böcker precis när jag vill är skäl goda nog för mig! Jag trycker på Gilla!


6 kommentarer:

 1. Ohh det låter ju riktigt bra. Nu undrar ju jag om den där plattan kan läsa Kindle-format? .mobi heter de filerna

  SvaraRadera
 2. Oj, det vet jag inte. Jag vet att jag kan läsa många olika format men det ringer någon klocka om Kindle och iRiver...Det får jag fråga min tekniske expert om. Återkommer.

  SvaraRadera
 3. Nej, den stöder into mobi utan bara epub (plus pdf, txt, doc och några andra icke-ebookformat). Om jag fattar rätt har Kindle ett eget format (AZW) baserat på mobi. Är nog bara Kindle som kan läsa detta. Vanlig mobi verkar man kunna konvertera till epub (klicka på länk ovan t ex). Om jag förstår rätt så epub etablerat sig som branschstandard och har väl vunnit kriget mot mobi då kanske...

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Tack M för uttömmande svar och länk. Tur att vi har en teknisk specialist i familjen! Hoppas du kände att du fick svar böcker,böcker,böcker. Där finns bra jämförelser på nätet om du googlar på Kindle och iRiver Story HD också så ser man skillnader i prestanda osv tydligt.

  SvaraRadera
 5. Visst är det lyxigt att ha konstant tillgång till böcker! Känns nästan som om man vunnit på lotto, hehe.

  SvaraRadera
 6. Absolut - storvinst på lotto!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!