torsdag 17 november 2011

alla tycker något om skolan

Ibland kan jag bli lite smått trött. Alla vet och kan och har åsikter om hur skolan skall fungera. Alla. Det verkar vara en instutition, och lärare en profession, som är helt OK att ifrågasätta mest hela tiden. Mitt grissel handlar inte om tröghet eller förändringsovilja utan tillit, arbetsro och tilltro till att pedagoger är tänkande, reflekterande och handlingskraftiga människor. Just nu pågår en temamånad på Sveriges Radio med rubriken Den orättvisa skolan fylld med mängder av intressanta inslag. Ofta sänds något av dem under min pendlingstid och jag har hittills bara hört kritiska inslag. Kanske har jag selektiv hörsel och är onödigt känslig men hallå! De goda exemplen. Var finns de?

Vad tycker jag om det? Inte alls.

3 kommentarer:

  1. Jag har ocskå lyssnat på inslagen och vad ska jag säga...ibland blir jag bara trött...håller med dig helt och fullt! Lyft fram det positiva!!!

    SvaraRadera
  2. Tycker det är fel att skylla alla skolans problem på lärarkåren. De gör så gott de kan med knappa resurser och sliter ut sig å det grövsta med alldeles för stort ansvar. Jag är själv utbildad och har arbetat som lärare, men orkade inte med all stress och press, så nu pluggar jag till ssk istället och mår bättre. När jag går hem från mitt skift vet jag att någon annan med samma kompetens tar över och jag kan vara fri. Det kunde jag inte som lärare. Kämpa på!

    SvaraRadera
  3. Tack Sofia för din kommentar. Jag undrar hur det kan bli så att vissa professioner kan alla, oavsett utbildning kritisera? Klart, alla har ju gått i skolan själva. Då vet man ju hur det ska vara.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!