lördag 19 november 2011

elisabethdagen idag

Två generationer Anna Elisabeth Johansson
Idag skickar jag ett stort grattis till alla kända och okända som har namnsdag. Min farmor, min mamma, min dotter, min systerdotter och jag själv är några som heter just så.  Elisabet är ett namn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder "Gud är fullkomlighet" även "Gud är min ed". Nu är vi väl inte överdrivet gudsfruktiga någon av oss men ett vackert namn det har/hade vi.

9 kommentarer:

 1. Stora O och jag gratulerar de vi känner med det vackra namnet Elisabeth, d v s mormor L, mamma A, dotter J och lilla T.

  UBO

  SvaraRadera
 2. Grattis på namnsdagen!
  Min mamma heter också Elisabet.
  kram

  SvaraRadera
 3. inte helt ovanligt namn, även jag har ett sånt namn :)

  SvaraRadera
 4. Nej, tydligen är det det näst vanligaste efter Maria och de flesta heter det i andranamn. Som tilltalsnamn är det inte alls vanligt :-)

  SvaraRadera
 5. Åh,vad det värmde att se en bild på dig o min mormor! Att lilla T också heter Elisabeth det är bara så härligt.

  Min syster (ej min syster Elisabeth),utan syster K fick ett litet barnbarn igår,det var sonen A som fick en dotter! Förmodlingen ska hon heta Hanna. På Elisabethdagen, jag tänkte på min mormor hela dagen! Min farmor fick också en tanke då hon hette Hanna med Elisabet som andra namn:-)

  Kusin A

  SvaraRadera
 6. Ja, Elisabethdagen är speciell. T är ju dessutom född på Annadagen... Så roligt för farmor K med en liten Hanna. Hälsa och gratulera!Jag ser fram emot att komma och höra mer om min farmor en dag, det skulle jag tycka mycket om, hälsar Anna som väntar ivrigt på att läsa din blogg!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!