söndag 6 maj 2012

relationssöndagen börjar med Alltid Du

Pernilla Alms debutroman Alltid Du är den tredje boken jag läst den här våren som utforskar det där med relationer mellan 30 och 40. Jag passar helt enkelt på att köra en relationssöndag - tre bra böcker skrivna av tre smarta kvinnor.

Först ut blir Alltid Du som handlar om Caroline och Mårten. De lever ett liv med små barn, nybyggd villa och projekt livspussel. En dag står ungdomskärleken Adam i dörren och hela Carolines liv rubbas, det självklara tillsammans med Mårten känns plötsligt tråkigt och beige. Adam är karismatisk och spännande och det ena leder till det andra. Jag blir så irriterad på Caroline, hon känns som den desperata hemmafrun som går rakt i fällan utan någon hänsyn till varken man och barn. Ibland undrar jag hur ego man egentligen får vara? Hur grönt kan gräset vara egentligen?

Pernilla Alm är välkänd i bloggvärlden, på hennes blogg har alla kunnat följa vägen från idé till färdig bok och det märks att Pernilla är van att skriva om vardagen. Vardagslivet mitt i småbarnsåren är hon riktigt bra på att skildra, hon har skrivit en lättläst relationsroman som befinner sig mitt i samtiden. Den beskriver dessutom hur förälskelse och åtrå kan styra handlingarna mer än förnuftet. Hon gör det på ett språk som flyter på och det går faktiskt inte att sluta läsa, det här är en hängmattesträckläsare!

2 kommentarer:

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!