onsdag 26 oktober 2011

spökjägarna - Cornelia Funke

Halloween eller inte, lite spökligt kan man måhända ändå läsa när mörkret faller? Lagom till hösten i trean brukar jag läsa Ett spöke för mycket av Cornelia Funke högt för mina elever. Några får alltid smak för serien och blir alldeles betuttade i att läsa om spökjägarna. Det finns ytterligar tre titlar att upptäcka och det här är riktigt härlig läsning. Trots att jag då inte läser om spöken, vampyrer eller annat i vuxenvärlden så läser jag gärna högt om Tom och hans vänner. Som alltid är Funkes berättelser välskrivna och underfundiga, där finns vänskap över generationerna och en småläskig historia. Vad skulle du själv göra om du en dag går ned i källaren för att hämta saft och träffar på ett spöke? Om du är en 10-årig pojke som heter Tom så blir du självklart spökexpert som kan det mesta om både Någorlunda Otäcka Spöken och Fasansfullt Otäcka Spöken.
Jag lyssnade till Cornelia Funke på bokmässan och blev förtrollad av denna snabbtänkta och sympatiska kvinna. En dag ska jag läsa hennes triologi som börjar med Bläckhjärta. Har fått ett hett tips från J, 8 år som just lyssnat till hela som ljudbok: den var faktiskt bra.

4 kommentarer:

 1. Den boken har vi lyssnat på i bilen och vi är helt klart sugna på mer av Funke!

  SvaraRadera
 2. Jag köpte Bläckhjärtatrilogin på mässan :-) Och tack för min award som jag inte lyckats blogga vidare ännu.

  SvaraRadera
 3. Minns dina fina böcker :-). Du gör precis som du vill med awarden - hoppas att hjärtat värme lite i mörkret iaf.

  SvaraRadera
 4. Vicky: Visst passar de bra att lyssna på. Jag gillar att läsa dem också. Bläckhjärta var 20 cd.skivor enligt min lille systerson men han lyssnade hela och gillade!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!