fredag 7 februari 2014

ordning och reda på freda'?


Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup-plan att dela med dig av?

Svaret är enkelt den här veckan i Annikas bokbloggsjerka. Jag håller dåligt reda på vilka böcker jag läst, minnet som en gång var glasklart börjar bli allt suddigare... Jag har läst minst 150 titlar om året de senaste 40 åren och många av dem minns jag inte alls vilket egentligen är synd. Innan jag började blogga hade jag inget system alls, nu skriver jag upp det jag läser på en lista på bloggen och skriver oftast ett inlägg om boken också. Det facto så minns jag absolut böckerna som jag skriver om bättre så bloggen fungerar som minnesbank på flera sätt. Bloggen är min läsdagbok helt enkelt.

16 kommentarer:

 1. Visst är det så att man minns bättre om man skriver lite om boken. Det har jag också märkt efter jag började med bloggen. På något sätt så hamnar informationen även i "skrivminnet" då :)

  SvaraRadera
 2. Bloggen är min läsdagbok oxå :)

  SvaraRadera
 3. Det är toppen med bokblogg, annars är det ju hopplöst att hålla rätt på allt.

  SvaraRadera
 4. Men egentligen, spelar de så stor roll om man minns lite suddigt, det är ju bara bättre ifall man sysslar med att läsa om!

  SvaraRadera
 5. Mitt minne triggas mest av synen så även om jag tror jag glömt många böcker jag läst så brukar jag minnas dem så fort jag ser omslagen :)

  SvaraRadera
 6. Tycker också att sedan jag började skriva om böcker först på hemsida och sedan blogg så minns man verkligen böckerna bättre.

  SvaraRadera
 7. Hos mig är det också bloggen som håller koll på mitt läsande. Men allt jag läste innan är höljt i dimma, känns det som. Ibland minns jag, ibland inte.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker bloggen är en utmärkt läsdagbok, sedan har jag goodreads som en backup. Fast den har jag precis börjat med.
  Mia

  SvaraRadera
 9. Tycker också jag kommer ihåg böckerna bättre sedan jag började blogga.

  SvaraRadera
 10. Bloggen fungerar som läsdagbok för mig också....och måste nog medge att mycket av mitt 50-åriga läsande också är lite suddigt för åren innan bloggen. Men brukar komma ihåg ganska bra när jag läser baksidan eller kikar lite lätt på början av boken.

  SvaraRadera
 11. Jag har bloggen, har försökt andra sätt men bloggen är det enda som fastnat

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att bloggen är en väldigt bra läsdagbok. :)

  SvaraRadera
 13. Bloggen är min läsdagbok med trots att jag använder mig av Goodreads väldigt mycket :)

  SvaraRadera
 14. Äntligen någon mer som förlitar sig på bloggen. Jag svarade snarlikt men inser när jag surfar runt bland andra svar att de flesta andra tycks ha många olika system. Vi tillhör en minoritetsgrupp. :)

  SvaraRadera
 15. Tycker det är kul att ha bloggen för att komma ihåg i större detalj, men vill även sprida det så att jag allt på flera olika ställen :)

  SvaraRadera
 16. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den... Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!