måndag 24 februari 2014

v Zweigbergksk kavalkad

Anna och Mats bor inte här längre  är den fjärde boken på kort tid som jag läser av Helena v Z och den här kavalkaden sattes i rullning tack vare på spåret. Medverkan där påminde mig om att jag inte läst en enda av hennes böcker och nu sisådär fyra romaner senare så vet jag att hon är en rasande skicklig författare. Dock inte särskilt munter. Det är en stor dos dysfunktionella familjer, medelålders egoistiska och/eller trasiga människor som använder sin medelklassyta att försöka skyla över. Och så ältas det. Ganska mycket ältande faktiskt. Så mycket att jag nu ska pausa.

Huvudtemat i den senast lyssnade, del två om Anna och Mats, är hur livet går vidare efter en skilsmässa och i relationsskildringarna är Helena v Z riktigt vass. Hon skissar upp en scen och bara genom några få anvisningar, ett par repliker så har jag hela bilden klar för mig. Jag läste att Ur vulkanens mun satts upp som teater och det kan jag tänka mig passar.  Både Än klappar hjärtan och Sånt man bara säger skulle säkerligen passa att filmatisera, konstigt att det inte gjorts. Eller har de? Jag har dålig koll på svensk film, vet någon annan?

2 kommentarer:

  1. Sugen på att läsa Än klappar hjärtan, de andra har jag läst och gillat. Men nej, muntert är det knappast. Möjligen Sånt man bara säger, den är lite fin ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Än klappar hjärtan var fin. Jag gillade!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!