onsdag 12 oktober 2016

expertgäster som spekulerar!


När man inte har ordentlig pejl på barn- och ungdomsutgivningen själv så får man anlita sina goda vänner som har bättre koll. Visst spekulerade jag lite häromdagen men det var ju bara en lekmans gissningar. Jag har fått några experttips inför tillkännagivandet av nomineringarna i barn- och ungdomsboksklassen som jag såklart vill dela med er! 

Carolina läser: Jack måste nomineras och förstås vinna August 🙂
Precis innan sommaren läste jag en ungdomsbok som var så gruvligt bra att jag har gått och tänkt på den sedan dess. Ännu är den en av årets bästa böcker för mig (om inte den bästa). Jag pratar om Jack (och om Freja, och om Rolf...) av Christina Lindström. Språket, humorn men också svärtan – den här är helt klart värd att vinna Augustpriset för barn- och ungdomsböcker.

BokomatenJag tycker att det skulle vara kul om en mellanåldersbok fick priset då det är på tok för sällan. Något osäker på vilken i år dock. Annars tycker jag egentligen Elisabeth Östnäs böcker om Turid då de både lyfter en tid som det inte skrivits så mycket om, gör det otroligt spännande och realistiskt och dessutom med en hjältinna i huvudrollen som man både gråter med och hejar på. Svårt att se att del två i en trilogi skulle belönas dock.

Vad tror ni? Har experterna rätt, har jag rätt eller finns det andra favoriter? 

4 kommentarer:

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!