torsdag 6 oktober 2016

Tannie Marias recept på kärlek och mord

Tannie Marias recept på kärlek och mord är något så ovanligt som en feelgoodroman från det inre av Sydafrika. Bara miljön med det bergiga landskapet, exotiska träslag, blommor och grönsaker är en stor anledning att läsa den här söta romanen, en annan är alla de goda maträtter som huvudpersonen Tannie Maria anrättar. Och bakningen, bakningen. Ni vet ju redan att jag älskar hela England bakar, tänk då en roman med bakning på varannan sida. Också bakverken är exotiska för en svensk läsare - man blir sugen på att googla recept och pröva nya smaker. Just yoghurt med rooiboste-smak låter dock något för spännande för mig ...

Tannie Maria är en lokaljournalist som tvingas byta uppdrag på den lilla tidningen. Förut var hon matkrönikör men nu så ska hon ta hand om frågespalten för samlevnadsfrågor. Hon märker snart att hon tycker mycket om att svara på de olika breven som hamnar på hennes bord och när flera människor mördas i omgivningarna så dras Tannie Maria in i undersökningarna. Hon blir själv hotad, troligen för att hon fått brev från en av de mördade och när den medelålders kvinnan får en polis som beskydd börjar hon tro på att det kanske finns ett liv före döden också för en änka.

Det här är en charmig blandning mellan Damernas detektivbyrå och Kristina Appelqvists svenska pusseldeckare. Lättläst och underhållande!

3 kommentarer:

 1. Låter mycket lovande! Den ligger oläst i min aldrig sinande att-läsa-hög ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en söt berättelse och miljöerna är det som bär boken enligt mig

   Radera
 2. Jag tyckte också mycket om den som du såg. Och jag håller med om miljöbeskrivningarna!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!