tisdag 10 maj 2011

har du koskräck eller?

Kossor från Kode som vi besökt idag!
"Den 10 november.Vaknade. Åt lite hö. Två strån som fanns kvar. Tittade på Majros. Hon står kvar på sitt gamla ställe." Ja, så börjar klassikern En kos dagbok som passar bra in en vecka med studiebesök till bondgården. Inne i ladugården var det verkligen befogat att á la Kurtan fråga sig "Har du koskräck eller?" för det var nyfikna kor vi hälsade på, eller rättare sagt som hälsade på oss. De har långa tungor kor, sträva är de också. Barnen tyckte att det var spännande och ganska illaluktande och erkännas skall att hela fritids hade en doft av ladugård när vi kommit hem igen. Det är inte utan att jag börjar tänka på boken (och filmen) om Grabben i graven bredvid där jag absolut mer känner mig som bibliotekarien än bonden. Mjölken, smöret och osten som vi bjöds smakade gott. Tack Arla, kan ni vara så vänliga att ordna luktfritt nästa gång?

3 kommentarer:

  1. Jag älskar Ur en kos dagbok. Vi brukar sjunga Only muuuu här hemma!

    SvaraRadera
  2. Ah, jag alskade den nar jag var liten, men av nagon anledning sa hade jag nastan glomt bort den...*borjar fa kort minne*

    SvaraRadera
  3. Underbar! Vi jobbar mycket med att integrera skönlitteratur i undervisningen. Vänta tills du får barn (eller jobbar med barn) - då kommer plötsligt alla barnboksminnen farande!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!