tisdag 3 maj 2011

Grattis Patti!

"Polar Music Prize 2011 tilldelas den amerikanska poeten och musikern Patti Smith. Genom att viga sitt liv åt konst i alla dess former har Patti Smith visat hur mycket rock’n’roll det finns i poesi och hur mycket poesi det finns i rock’n’roll. Patti Smith är en Rimbaud med Marshall-förstärkare. Hon har förändrat hur en generation ser ut, tänker och drömmer. Den unika konstnärssjälen Patti Smith visar att people have the power." Så lyder motiveringen  på Polar Music Prize hemsida och som tur är så har gästbloggare M skrivit ett inlägg om hennes självbiografiska bok Just Kids. Läs hans personliga text, läs Just Kids och lyssna på musiken. Jag själv är ganska okunnig och känner nästan bara till:
Because the night belongs to lovers.
Because the night belongs to lust.
Because the night belongs to lovers.
Because the night belongs to us!
Just de raderna kanske inte riktigt gör Patti rättvisa om hon nu får priset för att ha visat på poesin i rock n' roll...

Edit: Maken påpekar snabbt att det är en låt av Bruce Springsteen. Så mycket vet jag om musik alltså. Tur detta är en bokblogg, man (jag) får inse mina begränsningar.


3 kommentarer:

 1. Om Oates: En fager mö

  Anna: Gillar du Oates är boken läsvärd då hennes stil ju är lite speciell, nästan som flämtande andetag som man kan tro att hon själv andas!

  SvaraRadera
 2. Maken har rätt, men Patti färdigställde låten. Det starka med henne är att hon inte härmar någon, hon gör sin egen musik-poesi.
  Starkt.

  SvaraRadera
 3. Jag får knappa in henne på Spotify, helt klart.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!